2008. április 6., vasárnap

Gyárlátogatás

A hétvégi rossz időre való tekintettel vasárnap elindultunk Miskolcra. Célunk a Factory műfalának (http://www.factoryarena.hu) megtekintése volt, illetve a hirtelen jó idő kitörése esetén talán szikla (sajnos ez nem történt meg). A gépjárművet Tóth Pisti biztosította, ezúton is kösz! A társaságot Maya, Tündi, Gábor, valamint Pisti és én alkottuk, meglepetésre a délelőtt során Imre és Máté is csatlakoztak egy másik kocsival. A Mountexes kavargás után kb. 11kor már másztunk is a hajdanvolt vasgyár "impozáns" területén.
A beugró 800 Ft, van öltöző, zuhanyzó, lehet kaját, italt venni, a mászóteremben újságok, padok, asztalok, valamint 1 boulderrész és hatalmas falfelület várja a látogatókat. Az utak többsége mászható elölben és felsőzve is, néhány esetben jól megválasztott statikus kötelekkel (9mm-esnek tűntek, ami jobb, minta rigiddé váló 10-11mm-esek). A koncepció annyiban problematikus kicsit, hogy az összesen 12 m magas falak tetejénél az összfalfelület kb. 1/4 ét egy hatalmas plafon teszi ki, rengeteg akasztással. Szerintem ma Magyarországon nem sok ember van, aki elölmászva ilyen plafonokon edzegetne, most sem láttunk belőle egy szálat sem :), de ez legyen a legnagyobb gond, bízzunk benne, hogy jövőre már esetleg mi fogunk ott harcolni :) :) :)
A nap végére jól elfáradtunk, mindenkinek jutott elölmászás, felsőzés és egy kis boulderezés is. Hazafelé tartva már a jövő hétvégén társalogtunk, remélem jó sziklai napok lesznek!

Nincsenek megjegyzések: