2009. július 25., szombat

"Eni csiki mokki, eni vokki, eni vokki eeni...húúú"

Tündi a Borda V+ kulcsrészében, ún. Nagyváthy-pózban


Mászó a Kétforintos falon

Fő a tarhonya, háttérben a popkirály lába (levette a fehér zoknit)

Tündi a Cigánymulatság kulcsrésze után

A Madárfészkes környéke, háttérben a Buda-rés

A Lovarda és más utak eldugott tornya

Levente hamarosan felér a Bárány-toronyra

"What a feelin'...türütüttütü"


A hétvégét a Mátrában szándékoztuk eltölteni, az ismételten hazatért Sándorral, a búcsúzó Petivel, no és persze mindenki mással a "klubból". Előző este összefutottunk Endrével és Csoszival egy italra, sajnos ők nem tudtak eljönni (persze lesz helyette Berninájuk :) - szerencsére Endre azért elküldte velünk fél liter üdvözletét ("ó-szilva") KÖSZI! Levente és Attila a Miskolcról érkező Gáborral és Zsuzsival már péntek este felmentek, hogy egy hangulatos estét pluszban eltöltsenek a táborhelyen. A vaddisznók és az eső miatt kevés sátrukkal ez hangulatos is lett, bár nem aludtak sokat.

Mi szombat reggel indultunk és 10-kor már a sziklára is helyeztük cipőinket. Első nap hagyományosan Csókakövön másztunk szép utakat kellemes klímában. Felfedeztünk olyan kiváló utakat mint a Csóka-él (V+), Bajor-rés (V+), Ősi út (VI- ?), Hófehérke és a bohóc (VI+), 100 márkás (VII-), Sarok él (VII), illetve másztuk a már ismert kedves darabjainkat is. Késő délutánra jól elfáradtunk, így 1-1 Radler beszerzése után felmentünk a táborhelyre. Itt a sátrak felverése után iddogálás, beszélgetés és a pompás Sanyi-tarhonyára való várakozás jelentette a programot. A sörök fogyásával arányosan mindenki nagy örömére kiderült, hogy Jacko fokozatosan reinkarnálódik és PONT ! Mátrakeresztesen, Kolopi Sándor képében! A tarhonyába szerencsére nem esett bele az orra, így azt gyorsan el is fogyasztottuk, majd moonwalk lépésben nyugovóra tértünk. Éjszakai álmunkat csupán a nap közben már sajnos megismert, erősen alulkultúrált (vélhetően székesfővárosi...bravó!) társaság zavarta meg. Ők úgy gondolták, hogy az éjféli báránykő tetejéről való 10 fős közös üvöltés után ezen a szép helyen éjjel kettőkor teli torokból feltétlenül meg kell beszélni, hogy ki kivel mit és mikor. A szép női (férfi?) baritonok aztán elcsendesedtek egy erélyesebb felszólalás miatt és már csak a hajnali egerek keltettek némi zajt, de ők talán hozzátartoznak a hely szelleméhez...

Másnap Báránykövön fedeztünk fel gyakorlatilag teljesen ismeretlen utakat: Modern Hungárya VI+, NDK-s út VIIa :), Lovarda VI- ?, Bárány-torony...stb. Délelőtt Peti és Pisti és befutottak, hogy bemutassák a sportmászó vonalat is :) A nap gyorsan telt, a végére jól elfáradtunk. Az utolsó vendéglői Radlerek után ismét fájó szívvel indultunk haza (főleg én és Peti, ő kb. 8 hónap, én pedig kb. 5 hónap erejéig nem leszek ennek a varázslatos helynek a közelében) - SZÉP VOLT!

Mászott utak:
Csókakő: Áthajlás IV+, Hófehérke és a bohóc VI+ (tr), /Rom.nylon VII- kísérlet/, Csóka él V+, Bajor rés (V+), Borda V+, Kőék út V- (cl), Felállós út V+, Kétbalkezes V+, Névtelen a Sarokrepedésnél VI-, Ősi út kb. VI-, 100 márkás VII- (tr) + Lépcsőház UIAA I on sight free solo

Báránykő: Asztalfal V+, M.Hungárya VI+, NDK-s út V+, Cigánymulatság VII- (tr), Lovarda kb. VI-, Szablya VI + (tr), Névtelen a Bárány toronyra V, Keresztesi út IV+ (cl), Névtelen a Hátsó hatosok szélén V, Ha törik ha szakad VI+/VII- (tr), Zöld övezet V+, Asztalrés III (cl)

"As He Came Into The Window
It Was The Sound Of
Crescendo
He Came Into Her Apartment
He Left The Bloodstains On
The Carpet
She Ran Underneath The Table
He Could See She Was Unable
So She Ran Into The Bedroom
She Was Struck Down, It Was
Her Doom

Annie Are You Ok
So, Annie Are You Ok
Are You Ok, Annie
Annie Are You Ok
So, Annie Are You Ok
Are You Ok, Annie
Annie Are You Ok
So, Annie Are You Ok
Are You Ok, Annie
Annie Are You Ok
So, Annie Are You Ok, Are You Ok, Annie


Michael Jackson: Smooth Criminal (1987)"

Update: kihagytam, hogy Máté számtalan :) út elölmászását kivitelezve lépett át egy újabb fokozatba

Nincsenek megjegyzések: