2009. november 24., kedd

Choose life

Most jelenik meg Alexander Huber Free Solo c. könyve, ezt mutatja be a Bergsteiger magazin 2009 decemberi száma. Részlet Alexander Hubertől, az alpin szólózás kapcsán:

"A mászás drog. Mindig vágyakozom utána, ez a drogok kimondott sajátossága. Az ember függő lesz és olyan viselkedési formái alakulnak ki, amelyek révén többé nem tud enélkül élni. A kábítószerek további jellemzője a dózis emelése egy szintig, ahonnan már nincs tovább - akár a fájdalomküszöbig is. Biztosan állíthatom, hogy a mászásban egy drogkarrier klasszikus útját jártam be. A mászás és a kábítószerek között egy jelentős különbség van: a tevékenység amit a hegyen végzünk, boldoggá tesz minket. Ez a boldogság nem csak erre az időre korlátozódik, hanem tartósan megmarad. Olyan tartósan, hogy a hegymászás, mint szenvedély a legtöbb embert élete végéig elkíséri."A hevenyészett "műfordításért" ÉN kérek elnézést ;)

2 megjegyzés:

Máté írta...

hmmm...az általad legjobbnak tartott film az utolsó előtti lett és ahogy látom nem is kevesen szavaztak :)

Bogyó Dávid írta...

namajd ha Sheffieldben lenyomod a srácokat :) forgatunk rólad jobb filmet - bár egy jobb hazai elölmászásodról is forgathatunk :) lábtechnika foreva