2006. november 18., szombat

Évadzárás Sólyom-kövön

A késő őszi jó időre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy meglátogatjuk egyik kedvenc mászóhelyünket a Zemplénben. Résztvevők: Judit, Tündi, Csilla, Sanyi, Endre, Laci, Peti, Csoszi, Imre és Dávid. A bátrabbak már szombat este felmentek a bivakhoz némi sorompónál való Bizottságra törzsi táncolás után (Köszönjük H. Feri bácsinak az élményt) és a DEKE történetének egyik legfinomabb vacsoráját fogyasztották el ott (Székelykáposzta speciál).
A korán reggeli kelés…több okból elmaradt, de a "meleg" sem csalogatta elő mászásra éhes ujjainkat. Talán ennek a reggeli lustálkodásnak és H. Feri bácsi borának köszönhető a DEKE legújabb X-akták szerű története, amelyben némi melléktermék, egy hálózsák és Peti kapcsolódott össze furcsa módon. A rejtély fél napig nem oldódott meg, de szerencsére nem kellett Ferit és a szarvasokat segítségül hívni, fény derült a titokra anélkül is. Aki kíváncsi a vágatlan történetre, lépjen be az egyesületbe ;). Többek közt ennek tudható be, hogy kicsivel a Debrecenből érkező különítmény után értünk a sziklához, ők már kicsit korábban nekiláttak a mászásnak. A hideg reggelt/ délelőttöt markunk lehelgetése lés Imre hobbit-mellénye jelezte a legjobban.
A beszerelés után nekiláttunk a mászásnak. Sanyiék hamarosan túrázni indultak az Amádé várhoz, velük csak este találkoztunk újra. Hosszú lenne elmondani, ki, mit és hogyan mászott, de mindenkinek jól esett a friss levegőn való tartózkodás és testünk edzése :). Szerencsére az időjárás a kezünkre játszott, kora délutánra a hőmérséklet is jóval kellemesebb lett, az egyetlen bajt az ősz végi gyors sötétedés okozta. Néhány tagunk már VI-os utakban harcolt, volt aki az V+-os Moha és páfrányt tolta ki eddigi legnagyobb személyes dobásaként (Tündi), a többiek pedig másztak egy jót III+ tól V+-ig, hol elölben, hol toprope. Ismét konstatálhattuk, hogy egyes utak nittjei és standjai talán már felújításra szorulnának (azóta felújultak - ld. http://www.zoldfok.blogspot.com/ - köszi!).
.A nap leszállta után nem maradt más, mint a hazatérés és a jövő tavasz ambíciózus tervezése István "most mondjátok meg, minek megyünk mi innen haza?!" örökbecsűjével, illetve Peti ugratásával körítve. Hazaérve, illetve a hét elején leszögeztünk: 2007 a "nagy előretörés éve" lesz!

Nincsenek megjegyzések: