2008. október 19., vasárnap

Sunshine reggae

Öyvind ereszkedik /Öyvind by rappeling/


Pisti és az onszájt /Pisti and the on sight/


Tündi and the Girls Route

Ősz (Autumn)

Tündi mosolya (Tündi's smile)


Naplementi mozgókép ("Moving picture" by sunset)



Gyönyörű mászóidővel találtunk szembe magunkat ezen a szombati napon a Mátrában - annak ellenére, hogy egyesek ismételt megfagyással riogattak (Máté :). 7kor indultunk Imre kocsijával, összesen öten: Tündi, Imre, Pisti, Öyvind és jómagam. Hogy kicsoda Öyvind? Negyedéves norvég orvostanhallgató, akivel a TK-n ismerkedtünk össze. Otthon elsősorban boulderezett, de ezer méter körüli nagyfalakat is mászott már függősátorral...stb, mindemellett jó arc. Sajnos a magyar közeg miatt (információáramlás) nem sokkal ezelőtt döbbent rá, hogy ebben az országban sziklák is vannak...Mivel Máté megrettent a neten látható előrejelzéstől, illetve a 200 db kijavításra váró agyrohasztó BsC-s zh-tól, így helyette ő jött el velünk.
A helyszínen kellemes napfény, napközben pedig 12-20 fok! fogadott minket, az 5 fokos téli boulderezésekről mesélő Öyvind még atlétára is vetkőzött olykor-olykor :)
Szép utakat sikerült mászni, a szikla kiválóan tapadt, jókat nevettünk és kellemesen elfáradtunk.
Pistivel némi mozgó-kő ledobás és vadrózsairtás segítségével megnéztük a "projektünket" a Nem dohányzó mellett, szerintem VI+, Pisti szerint VI lesz, reméljük sikerül majd kinittelni (a neve feltehetően a "Nincsen rózsa tövis nélkül" lesz). Szerencsére "vendégünket" sikerült elkápráztatni a szikla útjaival, az őszi erdő szépségeivel, illetve a kilátással a Mátra "bérceire". A boros bácsi pincéjében megtudtuk, hogy jól sikerült a szüret, illetve ismét sikerült meglepetést okozni az ott kapható kiváló magyar borral. Hazafelé egy Vilmos és 2 sör társaságában már-már együtt énekeltük a "Paff the Magic Dragon"-t, amit ő is jól ismert, bár szentségtörő módon a Túró Rudiról nem volt túl jó véleménnyel :)

Mászott utak (climbed routes): Repcsi V+, Moha VI-, Május 35. VI-, Akasszá Má VI+, Projekt VI/VI+ (tr), Nem dohányzó VI-, Lányok útja IV, Repülő osztály VI+ (tr) - emellett (kiv. Proj.) Tündi mászta a Makk Ász-t V+/VI- és az Oldalvizet V is - a nap mászása címet Pisti nyerte a Repülő osztály on sight-tal!

Update: Pisti és Öyvind felsővel néhány kísérlet után összerakták az Őrült Ausztrál (VII - 6b)mozdulatait - elég testerősnek tűnt :)

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Köszönöm a megtisztelő "nap mászása" címet, de kihagytad hogy másztuk az őrült ausztrált is Öjvinggel! :)

Pisti

Névtelen írta...

kérésedre feltéve :) - valóban így volt, az én fejem sem káptalan :)

Unknown írta...

Köszönöm szépen, holnap kereslek a sapkaturi miatt :))

Névtelen írta...

Úgy tűnik szép napotok volt, és már megint nem voltam ott...

Spary