2009. március 15., vasárnap

Havas-napos tavasz

A szülinapos
Csoportkép

Tündi "konyakozik"


Csoszi és az új equipment

"A búcsuzó nap fényébe' fekszünk, darusautóval huzattuk fel ágyastul magunk..."Szombat reggel Csoszi kocsijával indultunk (Tündi, Anitta, Máté+én) a Zemplénbe friss levegőt szívni (a Tátra ismét sok havat és 3-as 4-es lavinaveszélyt mutatott...). Egy kis borkóstolót is beiktatva hamar felértünk a "Hutákra". A sáros úton 'Bércre felfelé gyalogolva ismét konstatálhattuk a helyi erdőirtók korszakalkotó munkájának gyümölcsét...A sziklákhoz érve némi friss hó és napsütés fogadott. Az utak jó része szerencsére viszonylag száraz volt, a kiszálló részek itt ott cseperegtek. A hétvége során 7-11 fok volt napközben, éjjel pedig fagyott.
Jó mászások következtek, megismertünk pár új utat (pl Csigabiga VI) és Anitta is megtette első lépéseit a sziklán - félelmeitől eltekintve nagyon jól teljesített! Emellett megismertük az új egyesületi fél/ikerkötelek használatát - nagyon jók a spárgák! ;) Késő délután a nappal együtt mi is lementünk az istvánkúti házhoz, ahol a hagyományos tarhonyás DEKE-esttel zártuk a napot. A kályha meleg és viszonylag füstmentes volt, Anitta örömére a pelék sem jöttek elő :)
Vasárnap kissé fáradtabban kezdtük a napot (Tündi születésnapját :), a lengedező szél délelőtt még némi hidegérzetet eredményezett, de délutánra príma idő lett. Rajtunk kívül csak egy miskolci önbiztosítással mászó lány tevékenykedett egész hétvégén a sziklákon. Délután fájó szívvel, de haza kellett indulnunk (ezt egy ék nem így gondolta és ott maradt...), kiváló hétvége volt!
A tavasz jön megállíthatatlanul...

Mászott utak: ELI IV+/V-, Repcsi V (2x tr), Porszívó VII- (tr), Repedés III+ (cl), Konyak IV+, Névtelen VI (tr 2x), Méhkas V/V+ (2x), Csigabiga VI (tr), Bevágás III, Varnyú IV+, John Lennon var. VI- (2x - 1x tr), Gyík V

Nincsenek megjegyzések: