2009. július 19., vasárnap

Tardos - Újra másztam :)

Mászó a Nagy-falon

Az Árnyas-fal napfényben

"Egy homályos kép Semiramis-függőkertjéről"

A szombati "világvége-mindmeghalunk-lila-kék-sárga riasztású-innenjelentkezekjánosagellérthegyrőlaviharmostérieldél-budátmeneküljönmindenki"-vihar után vasárnap kinéztünk Tardosra mászni. Fel és lemenet rögzítőben, mászás anélkül. Szerencsére Tündi vállalta a "bér-elölmászó" szerepét, így sorra másztuk a könnyebb, majd nehezebb utakat (én főleg felsővel, de azért az íze miatt alsóval is 1-2-t). Szerencsére a lábam nem fájt túlzottan, így olyan szép utakra is sor kerültek mint a Rózsaszín Párduc VI-, Solymász VI-, a Semiramis VI+, Tejút VI-...stb. Belepróbáltunk két nehezebb útba is felsővel (Klorofill VII, Hetes VII), de ezek igen brutálnak tűntek és nem sikerült őket kivitelezni :). A nap végére megfáradtan indultunk le az autóhoz, szerencsére még elkerülve Tardoson a falunaphoz tartozó Apostol együttest.

Bízom benne, hogy a fel-lemenetekhez a rögzítőt használva jó lesz a bokám. A nyár pótlásaként augusztusban a Schneeberg északi oldalán jó lenne kimászni a Gamsgatlgrat-ot (IV+) és a Tátrában megismételni a Sadek-utat (IV), kiegészülve mondjuk a Lengyel-kéménnyel (IV) az Oszterván. Szeptemberben pedig mindezt be lehetne tetőzni egy Kalbling és/vagy egy Rax túrával - de ne szaladjunk a dolgok elébe: hétvégén irány a Mátra!

Mászott utak:

Árnyas V- (tr), Zöld-sárga V+ (tr), Linco V+ (tr), Bokros csomag IV, Forráscsatorna III, Solymász VI- (tr), Rózsaszín párduc VI-, Semiramis VI+ (tr), Tejút VI- (pp)

Ezt a szép nótát pedig azoknak ajánlom, akik idén a Furka-hágó felé indulnak :)




2 megjegyzés:

kri írta...

szia :) én vagyok a kávés lány.. jó nap volt, jó mászás, jó idő.. :))))

Bogyó Dávid írta...

köszi a kávét ezúton is :)