2010. augusztus 8., vasárnap

Iced earth

Are you talking to me?


Máté sajátos sebkötözése az OMSZ ajánlásával ("szikszalag"+zsepi)

Mozgásban

Endre besuhint

Mire hasonlít ez a szín? (megfejtőink között egy hangszórót sorsolunk ki)

A megjósolt 30 fok helyett 18 fogadott minket vasárnap reggel Pálosvörösmarton...mi tagadás, kissé alul voltunk öltözve. A nap folyamán jöttek mentek a felhők, az első pár út mászása közben még némi köd is szitált...Mivel viszonylag hamar érkeztünk (autópálya rulez), hamar meg is haltunk az utakban. Jó hír, hogy új út "nyílt" VII nehézségben Konyi emlékút néven a Foxitól jobbra egy többszörösen áthajló részen. Jól néz ki!
Eleinte egy gyerekekkel túrázó/mászó családon kívül magunkban másztunk, majd délután egy budapesti csoport is befutott. Endre majdnem kimászta elsőre alsóval a Repülő osztályt és egyben megszerezte első nagyobb elölmászós perecét is, Sanyi és Máté pedig felváltva nyögtek az utakban, különösen persze utóbbbi "kamerádunk" járt elöl jó példával ebben a tevékenységben. A tetőn lévő sziklagyepen most vajszínű ördögszem, szegfüvek és kövirózsák nyíltak, délutánra pedig egész jó idő lett (napon 20-25 fok :).
Hazafelé a változatosság kedvéért nem a Vörösmarty-ban, hanem a cukrászdával egybekötött Fekete Kecskében fogyasztottunk el egy igen jó árfekvésű kávé-radler-fagyik kombót, majd Endre hazarepített minket - köszi!

Mászott utak: Antoine&Desiré V+, Repülő osztály VI/VI+, Hetes VI/VI+ (rp, csak Lacinak :), Két lotti VI+/VII-, Hajó VII (tr), Őszi út VII- (pp), Moha V+/VI- (2x), Mankó V- (cl), Bátorság VI+/VII-

2 megjegyzés:

Süvöltős László írta...

Jó legyen, mászóvá értél :) 18 fok? Borzalmas lehetett :D a megfejtés pedig a zöldalmás fagyi, semmi kétség.

Bogyó Dávid írta...

a virág színe a kérdés :D de ha már fagyi: a fekete kecskében volt tutti frutti amit kb 10 éve nem láttam/ettem