2011. március 3., csütörtök

Tavaszi? révület

Szép vízesések


Háttérben a cél - a terasz

Sensei VI- és a parádé
(fotó: LL&KT)

A munka miatt most már mászni is így járok - Quiz VI+
(fotó: LL&KT)

Jawohl
(fotó: LL&KT)

Kamikaze VI+/VII-


Szép formák a völgy Körösrév felé eső bejáratánál

Az elengedhetetlen vonat


A völgy
(fotó: LL&KT)


Látva a napfényes előrejelzést és kihasználva életem első szabadnapját (ld. még: work less, climb more) Romániába mentünk mászni (Imre, Tünde, Levente). A völgy ismét gyönyörű volt, 5-10 cm hóval és napsütéssel ami 12-13:00 után felhőátvonulásba csapott át kellemes 0-10 fokkal. Sorra másztuk a 20-26 méteres utakat a teraszon, ezek többségét még vagy nem másztam, vagy nem emlékeztem rá. Leginkább a Sayonara (VII-) tetszett, egy beleüléssel bukott az os, de nem bántam, szép út. Ügyes trükköt tartogat az Open your eyes (VII) is, a Gama (VII) pedig egy igazi gyöngyszem, konstans, nehéz mozdulatokkal. Persze ekkorra már igen fáradtan ment a dolog, jó párszor bele kellett ülni, de csak sikerült darabokban összerakni. Az új utakkal így már kb. 50-60 darab (V-X) várja a mászókat a teraszon csodás panorámával - Excelsior!
A kóbor kutyákat pedig mint tudjuk, fel kéne pofozni :)

Mászott utak: Kimono VI, Sensei VI- (2x), Quiz VI+ (rp), Open your eyes VII, Sayonara VII-, Porthos VI- (os), Gama VII, Omega VI (?)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hy! Ha ilyen külföldi helyeken jársz/tok,akkor egy térképet vagy kalauzt vagy elérhetőségi címet(linket) feltöltenél,megköszönném. Szoktunk arra barlangászni,és azért nem tudni mi van fennt. :)Mert elég fasza hely!
Előre is kösz!

Bogyó Dávid írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Bogyó Dávid írta...

Révi szoros - talán a korábbi bejegyzésekben van róla szó, hogy merre is van pontosan. Több száz hosszú sportút van itt (Xes is jó pár, többségében VInál kezdődnek, reibung, áthajlás, repedés, kémény, minden van), illetve túralehetőség, barlangok, több kötélhosszas sport/alpin/trepnis utak. Vadul Crisului (Körösrév) és Suncuius (Sonkolyos) között. Kallert ha küldesz mélt tudok küldeni, bár azóta rengeteg újdonság van. A bivak/sátrazás több helyen megoldható, hangulatos és full ingyenes - azaz megéri több napra ide elzarándokolni. Debrecenből kb. 2 óra kocsival, ami Bp-ről szintén 2 óra.
A hely:
http://maps.google.com/maps?hl=hu&q=R%C3%A9v,+Bihar,+Rom%C3%A1nia&ie=UTF8&geocode=FaXozAIdu5NXAQ&split=0&sll=37.0625,-95.677068&sspn=23.875,57.630033&hq=&hnear=R%C3%A9v,+Rom%C3%A1nia&ll=46.969652,22.522488&spn=0.046036,0.077162&t=h&z=14

Névtelen írta...

Na akkor írom is. Ritkán olvasom,de majd most ránézek. :)
b.b.2@freemail.hu
És előre is köszi! Ha arra járok,akár értekezhetnénk is előtte. De az még azért arrébb van.