2011. június 2., csütörtök

Redneck

Jobb mint az iroda


A gerinc


Egy ratyi stand (Sörös 1. kh)


Kilátás a kemény utakra


Egy jó stand a Sörösben


Csütörtökön munka helyett Körösrév volt a cél. Végre le akartam varrni  a Söröst, meg amit csak lehet :) Sajnos a meleg erős volt - de akadtak szép dolgok.
A Sörös szép gerince hossza kb 1 óra alatt meglett, hevederek, 1 éksor ajánlott (1. kh 6- 35 m, 2. kh. 6/6+ 45 m, 3. kh. 4 55m). az első kissé lelombozó hossz után a második mindenért kárpótolt, szilárd kövön kitett élménymászás egy függőleges és karcsú gerincfelszökésen.
A beszállás alatt szerencsére volt egy kis forrás, ennél hűtöttük magunkat és vizespalackjainkat a legfelső hossz naptámadása után. Ezt követően a vasútállomás melletti kis 10-12 m-es falacskán próbáltam rá egy már mászható (a vezetéket elbontották) szép reibungos úton, végül a kulcsrészét kb. 7+ ra tettem, egyben nem is ment. Emellett balra egy könnyebb kb. 6 repedés is felvezet (cl).
Az eszegetés közben/után a mindig hűvös folyóparti szektorhoz (Peretele Pesterii) mentünk ahol 2x kimásztam az Argilát - kőkemény 6+ jó kis részekkel - egy biztos, itt nincs fölészámozás mint a Teraszon, a nehézségek Tardossal vetekednek!
A  naptól már kissé megcsapatva felmentünk a többiekhez (Lev, Rozál, Tündi) az ún. Áthajlásokhoz (Fisurila Suspendate) ahol a Hello, a Death és a Zador (jó kis hosszúak) plusz a Levente féle új kunszt tr próbája ment bokorba lengetéssel, majd irány haza fagyival körítve - dánke Imre!

Mászott utak: Sörös 6/6+ 135 m, Noname vasutas reibung 7/7+, Noname vasutas repedés ~6 (tr), Argila 6+ (os kísérlet, majd pp), Hello 6+ (os), Death 7, Zador 6+ (flash)

Nincsenek megjegyzések: