2011. december 11., vasárnap

Létra a csillagokhoz

A hétvégét böngészve ismét azon kapom magam, hogy szuggerálom a weatheronline-t. Egy napra napsütést jelez, először szombat, majd vasárnap, majd egyik sem, majd pedig csak beáll - 0-5 fok Miskolcra, majdnem egész nap napsütés. A kedvet kicsit lohasztja, hogy Imrén kívül senki nem hisz benne igazán, Rozi pedig azzal hív fel, hogy nem fog ráérni, amúgy meg esik...de Fehérkő túlzottan csábít...
Persze a hívő embert nehéz megijeszteni, negyed kilenckor már felfelé baktatunk Imre bátyóval a fagyott avaron, a reggeli felhők oszlanak. Természetesen kisüt a nap, a szikla száraz - egy darabig sehol senki. Egész nap sapka nélkül, aláöltözetben mászunk +-egy vékony polár...a nehezebb utakban még izzadok is.
Pár bemelegítő kör után jönnek a nehezebbek és végül beszállok a mítoszba is...minden mászóhelynek van egy mitikus útja. Általában nem a legnehezebbek, de valamiért mégis semmihez sem fogható áhitattal beszélnek róla az emberek. Ilyen Tardoson a Moha és Páfrány, Sólyomkőn a Kamikaze, Báránykőn a Buda-rés, Dédesen a Hanomág...s a többi. Na pont ilyen Fehérkőnek az Anna (emlékút) - nem a legnehezebb, mégse megy el mellette senki szó nélkül. Az út VII+ ra értékelt, kis ujjbegynyi lyukakon-oldásokon vezet fel egy szép falszakaszon. Persze nem sikerül egybe másznom, előszor alsóval darabokban, majd újra beszállva (az első kritikus pont!!!) egy beleüléssel top rope - de tényleg csak szuperlatívuszokban lehet róla beszélni. A Repedésnyom pedig változatlanul megéri a pénzét és persze nem VII- :D
Csodálatos nap volt, köszönet Imrének és a weatheronline-nak :) és a nyughatatlanságnak

Mászott utak: A. W. V+ (2x), Táblácska VI-, Csomagok dir. és Táblácska jobb V+ (2x), Holdfény VII (2x, ebből 1x pp), Andris pillér V, Kis áthajlás V-, Anna emlékút VII+ (2x, ebből 1x tr), Repedésnyom VII (tr)

Közelít a tél


Áhitat


Imre a Lépcsőházban parádézik


Lóri a Repedésnyom-ban



4 megjegyzés:

N. írta...

Szombaton esőben dry-oztunk hámorban, és ezen beszélgettünk este, hogy ha kisüt a nap vasárnap, felmegyünk fehér-kőre. De vasárnap későn keltünk, aztán az egyesületi kötelezettségeket ellátva - takarítás :o) - későn jutottunk ki a falhoz is, így a kényelmesség döntött, és maradt a trepni, meg a dry hámorban. Megint volt egy majdnem találkozás. :o)

kri írta...

nem először olvasom ezt a bejegyzést, és nem először mosolygok rajta mint a tejbetök :) az Anna a kedvencem ott. alja szépen kimegy egybe, aztán megállás és jön a kisdög a "második" rész alján.. ott nekem hibádzik 1 cm.. ezért nem túl büszkén de átcsalom magam rajta.. aztán jön szépen sorra a többi bőrbarát fogás, míg el nem jutsz a párkányig ahol belekapaszkodva nevetsz, h igeeeen :))) ollé. amikor mi voltunk a napon poloban, az erdőben kabátban közlekedtünk.. egy helyre mennék már nagyon és az sólyom kő :) talán a nyáron.

Bogyó Dávid írta...

én örül :D
a zemplént majd megbeszéljük - de tarthatunk egy nyugat-kelet gálát is - a zemplén bőven megér amúgy is egy hétvégét! kőkapu, regéc, füzér és a többi amúgy sólyombérc sem kutya!

kri írta...

juhéjj :) mondhatnám..