2011. december 30., péntek

Homo ludens (Igyekezz az évad zár)

Idén is elindultunk, hogy elbúcsúztassuk az óévet, immáron 2 kocsira való emberrel. Tavaly csak négyen néztünk fel 'Bércre, de a túra olyannyira jó hangulatú volt, hóval, -10C alatti hőmérséklettel és parádés mászásokkal. Szerencsére félelmeinkkel ellentétben - a kárpáti hatás révén - most is volt havunk, így aki eljött (Rozi, Márti, Csabi, Imre, KeSanyi, KoSanyi, Attila, Peti) nem szenvedett hiányt e mára már ritkaságszámba menő eseményben. A túra napja egy véletlen :) folytán ismét Dávid napra esett (avagy Kim Dzsong Il személyi kultusz emléktúra), ezúton is köszönöm a köszöntést azoknak is, akik ezt telepatikusan tették meg!

A feladat adott volt, a felsétálás után kimásztunk néhány utat, ami idén sem volt kisebb megpróbáltatás, hiszen a kevés hó, jég és a -1,7 C (hála a Doktor Úr mérőeszközének, idén kalibráltan mászhattunk!) így is elég feladat elé állította a vállalkozókat. Az elölmászások után mindenki számára sorban "tört meg" Gyík V, Bevágás III és az Él, bár ez utóbbi V+ inkább Bihari kartárssal tette ezt - ami nem is csoda. Hogy ez miként lehetséges, jövőre kipróbálható - kesztyűt, bakancsot ne felejtsetek hozni ;)
Újításképp a gerincen át Istvánkútra mentünk, ahol az eddigre eleredő hóban szalonnasütés, Sanyi féle 30 tojásos rántotta és borozás vette kezdetét - a hangulatra és a "hangulatosságra" nem volt panasz.

Az est beálltával némi, végül extrémbe átcsapó (ld. még a Sanyi Húzózsák vs. Csabi gyenge teste illetve Sanyi vs. Attila-EpePeti-Csabi-Dávid kötöttfogás versenyszámokat) hógolyózással megspékelt levonulás, majd patakban lábáztatás zárta a már talán hagyományosnak tekinthető túrát. 

Aki eljött és el fog jönni és bármilyen formában velünk volt/lesz annak ezzel a dallal mondok köszönetet:

   

 Indulóban
(A fotók többsége Rozalindát dícséri)


 Háttérben a regéci vár


Sólyom-bércen

 SzexiCsabi the Beast


Ó úgy élvezem én a strandon


Világszám: itt Rozi arcáról is lefagyott a mosoly


Fürtökben


A mű


Szalonna Úrnő


A Nagy Zabálás


30


Sem megerősíteni, sem cáfolniNincsenek megjegyzések: