2012. május 19., szombat

Höllental 2

Reggel Kaiserbrunnban viszonylag szellős sátordenzitásra ébredtem, majd a korán keléssel szórakoztattam (?) a többieket. Az előző este a Runa Runa-ban (8-) fejlámpával 10:00 körül aktívan mozgó/élethalálharcoló (?) csehek holttestét sem himbálta a szél a Turmstein-en, így nyugodtan indíthattuk a napot. Gyors forduló 7 körül a Sparban, majd irány a Stadelwand parkoló. Felfelé menet ismét százával zsizsegnek az egerek, a többség lemarad a Vordere Stadelwandnál, vagy a Richterwégnél. Sajnos felfelé tart egy másik 3 fős cseh parti is, akik mint kiderül, a Richterkantét (6) keresik - mivel alatta állnak, nem nehéz útbaigazítani őket, mi pedig beszállunk saját feladatunkba, a Bruderherz-be. Cseh "barátaink" tevékenysége megérne egy misét, de már van róla vicces mise - a helyszínen nem volt az.

 Maradtál volna a sörfőzésnél - cseh mászó a Richterkante végén


 A régóta kinézett út több helyen 6, egy helyen 6+ vagy 7- nehézségű, magasságfüggően (Topo,képek,első megmászás ITT). A 9 hosszból (320m) kb. 5 szép és jó kövű, a többi "hagyományos" Stadelwand (fű, törmelék), de ezt már megszokhattam, ha jól számolom a 6. utam ezen a 3-4-500 méteres falon. Kicsit savanyú, kicsit törős, de a miénk...
A hatos hosszokba nem árt némi kötélgyűrű/éksor kiegészítés, a nittek jók, de néhol elég pszicho 5-6 méteres nitt-távokkal andalogni :) Persze nálam nem volt éksor :) A kulcshossz szép, az utolsó kettő pedig kimondottan az, a rosszabb hosszokat könnyen feledteti a lyuksoros-wasserrillés kiszálló 6-os.
A fenti nézelődés és eszegetés, valamint diskurzus után lefelé indultunk. Megszemléltük a legfelső kemény utakat (Mad 7, Moderne Zeiten 7+, BG Weg 6+, A1), majd lesétáltunk a parkolóhoz, ahol jól esett a lengyel sörhűtőmódszeres Radlerünket elfogyasztani.

 Balázs a második hosszban (~5+)


A kulcsrész


Kilátás az utolsó előtti standból K-re


Az utolsó hossz - schön!


Lezárásképp a Weichtalhaus egyedülálló hangulatú környezetében elfogyasztott leves-kávé-radler szentháromság után már csak pár szurdokbeli út maradt. Én a szokásos Vorspeise-t (7) másztam már kissé megrogyva - de törve nem - Levente a Hochspannung-ban (8) harcolt. Este a kellemes vacsora után Endre pálinkája szolgáltatta a körítést a "Korunk nagy megoldatlan matematikai problémái" előadáshoz,melyet ájult alvás követett :)

Nincsenek megjegyzések: