2012. május 20., vasárnap

Höllental 3

A reggel szokásos mederben telt az Osteuropäische Barakk-ban: csobogó patak, feljövő nap, cidri míg felfő a víz, kisebb-nagyobb várakozás a slozinál, víztöltés, pakolás - mehetünk? Mehetünk.
Balázzsal mára a Grossofenturm-on (schneeberg-i oldal, a "nagy Grossofen" bal oldalán lévő 100-150 méteres torony) választottunk feladatot. Van itt minden 5+ tól 7-8ig, mi a Reichensteinerweg (7-) és az In Vino veritas (6+) között lamentáltunk. A kérdés nem volt kérdés a "nulladik" 6- os hossz macskás mászása után, irány a könnyebb. Az In Vino... a Weg der zuversicht első hosszán át közelíthető meg, vagy egy újonnan kinittelt első 4es hosszon át a törmelékvályúk alatt de!!! a kalauzzal ellentétben én ezt nem ajánlanám - Süvöltős kollégával ezen esésvonalban láttuk a "Biggest evör" kőhullást - ca. 5 platónyit. A "Borban az igazság" egy klasszikus szép sportmászóút, ami logikus vonalon kúszik fel a torony jobb oldalának tisztelet parancsoló, Hámorra emlékeztető áthajlásainál. A korábbi Behm kaller szöges/ékesre írja, de nemrég kinittelték, hát nem lehetett semmi úgy mászni :D Az első hossz bevágásából jobbra térve egy érdekes, éles peremű "cseppekből álló részen találja magát az ember, majd jön a kulcs. A reibung/(beforrt) repkó kombináció talán nehezebb is mint a rá írt 6+ lihegünk keményen és átkozom magam, hogy lent maradt a ziazsák. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy az összességében elég kitett út itt extrém módon az - igazi genuss :) A hossz végén ismét visszaköszön Hámor, egy "tolódszkodós reibungtapin" át kell egy trükkös kis tetőn felmászni - jó kis ötös :) A maradék már könnyebb, örömmel mászom á az utolsó kissé redvás kémény zárótömbjét - megvagy kis hamis! Az út nagyon szép, a kőzet szinte végig tökéletes, gatyát felkötve bátran ajánlható!

Kaller legalul

És egy kis kedvcsináló ugyanitt: Reichensteinerweg

A kezdőbevágás és Hámor felnagyítva


Balázs indul a 2. hosszban


A kulcsrész után - zabszem kiold


Egy szellős  travi


A lemenet a szokásos, morénasí a patakig, majd a szokásostól talán kissé eltérően kevésbé monoton 6-7 óra hazáig. De miért nem maradtunk ott???

Sebaj, a nyári szellők már dolomitokbéli levegőt löktek felénk...



Szolgálati közlemény: ez volt a 30. különböző több kötélhosszas utam a Rax/Schneeberg csoportban

Nincsenek megjegyzések: