2008. augusztus 17., vasárnap

Három kívánság




Vasárnap gyors kirucanást tettünk Sólyomkőre, Tündi-Peti-Imre-Máté-Dévid bontásban. A Seatban (ami ugye nem egy Belerux, Imre? :) már odafelé előkerült a 100 Folk Celsius, de sikeresen odaértünk. A reggeli kb 10-15 fok és köd nem jött jól rövidnadrágban és 1 db pólóban, de a felmenet egyenlőre megizzasztott. Felérve megnéztük Peti (és Pisti) új büszkeségét, az Edelweiss Ally kötelet, majd mászni kezdtünk. Érdekes módon rajtunk kívül csak egy viszonylag kedves középkorú szlovák páros mászott. A mászott utak között a friendelést gyakoroltuk különféle repedésekben, illetve Mátét és Imrét biztattuk új elölmászásaikban (Imre: Tour-Mix!, Máté: Piskóta, Hordó). Az idő nem sokat változott, Petivel rövidgatyáinkban néha didergősre vettük a figurát. A melegséget Peti 2 eséses sikeres Rocky (VII) elölmászása jelentette!!!
Délután hátrébb vonultunk és 2 ismeretlen rövid út (kb. IV és V- az Inverziótól balra) megmászása után a Hordótól jobbra lévő VI- nak álltunk neki. Az ismerkedő hajlamot kiélve a csupán ötösnek feltüntetett Marionettet választottuk...hm. Az új nitteket követve ez kb VI/VI+ sikerült is élve elérnem elölben az elsőig, majd leeresztettem magam. Peti 2-3 belepihenéssel mászta ki, talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, ez nem V-ös :)
Végszóra Tündi bemutatott egy varnyút, én beletörtem a bicskám egy mohos-koszos clean repedésbe, Peti pedig a Kamikaze alsó métereiben próbált megmozdulni...elfáradtunk :)
Zárásképp teljes menetfelszerelésben felmentünk a tetőre a Piskótán és néztük a naplementét...szép volt!
A hejcei eszpresszóban egy-egy sör, vagy üdítő után hazafelé vettük az irányt - mi tagadás már kissé álmosan :)


Mászott utak: Velorex IV+, Ékpiszkáló IV, C.D.School IV, Moha és P. direkt V+, Tour-Mix V+, Rövid Névtelen 1. IV, Rövid Névtelen 2. V-, Névtelen VI- (2x), Marionett VI (tr), Névtelen Repedés IV (cl), Piskóta (III)

Nincsenek megjegyzések: