2008. május 1., csütörtök

Peilstein idén először

Peilsteinwand ájnc


Snéberg mit sné

Peilsteinwand cvájj

A munka ünnepén egy kocsival és 4 fővel (Marci, Csoszi, Endre+én) indultunk útnak, hogy Ausztriában másszuk ki magunkat. Az út első szakasza a Peilstein volt, késő délelőtt értünk a parkolóba. Azonnal felhaladtunk és mászni kezdtünk. Később kiderült, hogy nem egyedüli debreceniként tettük ezt, hiszen a Zöldfok is szép számú csapattal képviseltette magát. A magyarokon és osztrákon kívül elsősorban "cseszlovák" hangok hallatszottak a standokból. Endrével alkottunk partit és sorra gyűrtük az utakat, többnyire én másztam elöl, de Endre is szépen teljesített. A délutáni eső kissé megtréfált minket, de mivel nem adtuk fel, a gyenge csepergés inkább abbamaradt :) Este a Spartawand melletti nagy barlangban osztoztunk egy lánctalpas útjavító géppel. Mászott utak: Ballounsteig 5- (35m), Laubheimerriss 6- (8m, 2pihi), Lanterndl, Sonne, Mond u. Sterndl 5- (18m), Linasteig 3+ (20m, szemerkélésben), Barlauch 5 (17m).
Másnap kora reggel keltünk, kissé álmosan is indult a nap, csak ebéd után lendültem be igazán, de ekkor begyűjtöttem például a tavalyi 6- os tartozást. A napot sörökkel és tovahaladással zártuk nyugatra, ahol egy Melk környki autópályaparkolóban aludtunk.
Mászott utak: Pepi-Adele Steig 4 (36 m), Kohlsprossenvariante 4+ (8m), Kohlrösersteig 3 (18m), Mayerweg Aussteig var. 4 (20m), Laterndlkante 5 (18m), Cimone - 1.kh 3+, 2. kh 5-, 3. kh 4- (75-80m), WWW 4+ (33m), Katz u. Maus 6- (8m).
Folyt. köv.

1 megjegyzés:

Verónica írta...

hola vi tu blog me gustaron tus fotos de escalar es un deporte muy lindo