2008. augusztus 16., szombat

Gerecse-Vértes - hétvégi izomláz

Ági&Laci

A hétvégén Tündivel otthon tartózkodva kimentünk egy-két kedves hazai mászóterepünkre. Szombaton Bajótra mentünk volna, de az eső zuhogott, délután szünetet tartott, így kiugorhattunk Szédítőre, ahol 1-1 mászás közt a fák alatt vártuk ki a záporok elmúltát ("beázásmentes" bouldermókák felderítve). Szerencsére a 30 fokban a fal gyorsan száradt. A Military VI és Jobb-sarok V+ utak 2-3 szori mászása (felsővel) után végleg meggyilkoltuk izomrostjainkat a Majomtánc-ban (VII), ez egészben közel sem ment :)

Másnap kissé petyhüdten Bajótra mentünk, ahol Dányi Laci "százlábász" aka Chilopodológus ismerősömmel és barátnőjével, Ágival is összefutottunk. Jó mászónap volt, új utakkal ismerkedtünk...bár a Sajt direkt áthajlását (VI/VI+) nem a végére kellett volna hagyni, akkor talán ki is tudtam volna belőle állni :) de legalább lehetett gyakorolni az esést.
Mászott utak: Szélő-jobb V, Kisördög V-, Kulcs-lyuk V/V+, Szakadár V, Pár csepp eső IV, Leonita V, Élet út V-, Csillámporos VI-/VI, Sajt V.

Hétfő reggel általános izomfájdalommal Gesztesre ugrottunk ki, ahol igazából csak nézelődtünk a Tojás fal frissen megismert részein, illetve 2-szer megmásztuk az általunk eddig nem látogatott Bevágás (V) és Mohos (V+) utakat, majd alkarunkra való tekintettel elhúztunk a tatabányai sportuszodába levezetni.

Nincsenek megjegyzések: