2008. augusztus 22., péntek

Transz Gerecse-Vértes Expressz

Tündi a Siklós (IV) clean útban


With a little help from my friends...


Ezen a hoszú hétvégén Mayával és Gáborral kiegészülve másztunk az otthoni terepeken.

Pénteken az általános meleg (de szerencsére nem hőség) mellett Várgesztes volt a cél, ahol több új úttal ismerkedtünk. A Siklós (IV) clean elölmászása után Tündi is vállalkozott erre a bennt hagyott ékekkel! A napot Gábor méretes perece színesítette a Matematikában (VII-) első kísérletre, de aztán szépen meglett. Később a Zsebes (elvileg V/V+) tetejében küzdöttünk, ami egy érdekes repedésmászós kiszállóval bír, szerintünk ez pár mozdulat kb. VI-/VI. Ennél mókásabbra sikeredett a Repedés (V) cl kísérlete, ami ma igen poros és koszos volt, emellett megtudtam milyen ékbe ülni (ehe ehe) és onnan leeresztődni - szerencsére Gábor kitolta, de a portól ő is eltekintett volna...Végezetül jó fáradtan a Tojás falat ismegnéztük - ennyi elég volt egy napra :)

Mászott utak: Siklós IV (cl), Rutin pálya V/V+, Három grácia V+, Zsebes (2x - 1 tr), Repedés V (tr), "Új út" dir. (Tűz fal bal) V+/VI-, Bruchner Szigfrid V, Kalandra fel! V+, Psyché VI+ (tr), Mohos V+, Bevágás (V)

Szombaton Bajótra mentünk, kellemes, felhős időben, pont ideális hőmérséklettel. Sok ismert és újabb út lett meg a Hátsó falon, több VI- is ( A Der-medve, Zord diák és a Csillámporos nagyon szépek!)! Ezután a Pokol-falon és a Reibung-táblán vezettünk le. Összefutottunk Kosztin Arnolddal is, aki több hasznos tippel szolgált az egyes utakkal kapcsolatban. A Hátsó fal bal oldalán kb. 20 új út született, egyesekben csak 1-2 hetesek voltak a fúrt szögek. A nehézségük 2 db-tól (VI és VI-) eltekintve legfeljebb V-ös, kimászásuk (kis kövek, por, susnya) még idő kérdése. A kilátás változatlanul pazar, talán csak a szalonnasütő-máglyás társaság és autórádiójuk alkalomszerű zenélgetése volt zavaró. Lefelé már elég meggyötörtek voltunk, a benőtt susnyás ösvényen "leverekedve" magunkat a sör igen jólesett a bajóti kricsmiben.

Mászott utak: Újhold V-, Telihold VI-, Der-medve VI, Zord diák VI-, Popsi tánc V, Sajt direkt VI/VI+, Csillámporos VI/VI-, Kisáthajlás IV+/V-, Leonita V (tr - a kunszt inkább kb. V+/VI-), Ferde hajlam var. IV+/V- (igen pszichés reibung!!!), Kiwi IV, G V-, Görcs IV

Másnapra már erősen "megtörten" érkeztünk a Szédítő szirtje alá, aminek útjai mindenkire nagy hatással voltak. Először a Jobb sarokkal melegítettünk, majd Gábor megismerkedett a Repedésnyommal (VII/VII-)...nem örült a találkozásnak, nagyon erős útnak tűnik. A Majomtánc koreográfiája a töbségnek már csak színtiszta szenvedés volt, de végül egész szépen kiment...nem bántuk, hogy vonatra kell ülnünk a jól megérdemelt sörökkel Debrecenbe robogva...avagy mégis???

Mászott utak: Jobb sarok V+ (tr), Majomtánc VII (tr. 2x)

Nincsenek megjegyzések: