2008. szeptember 14., vasárnap

A Mátra-Antarktisz tengely felfedezése/Újabb pompás mászás andeziten


Vasárnap reggel az eső rémképével fenyegetve vágtunk neki a reggeli útnak Pistiék Skodájával, hogy ismét Hollókövön másszunk. Szerencsére a szeptemberhez mérten kissé alacsony hőmérséklet ellenére száraz és tökéletes mászónapot tudhatunk magunk mögött (bár eleinte ezt többen nem így gondolták a szeles ormokon :)

Némi bemelegítés után a nehezebb utak és némi clean következett, később ebben a stílusban Tündi is megnyomta az Oktató-bal (kb. IV+) utat - gratula! A Nagy-falon darabokban ugyan, de sikerült elölmásznom a Május 35-öt és felsővel még egyszer egyben begyakorolni azt. Emellett a Repülő osztály (VI+) és Foxi (VI) utakat is benéztük felsővel és jelenthetjük: hamarosan elölben kell ezeket teljesíteni. Petiék egy-két hátsó hetesben vitézkedtek, mi pedig a Moha és Páfrány falon is másztunk. Végezetül a szikla tetejére teljes cuccal másztunk fel az Északi-n, hogy ott gyönyörködjünk, majd hazainduljunk, természetesen a Vörösmarty eszpresszó söre után.

Tervek és célok vannak - a reklám után visszajövünk!


Mászott utak: Lányok útja (IV - 2x), Akasszá má (VI-VI+), "Trabiból fel" (V+ cl), Oktató bal (IV+ cl - 2x), Május 35. (VI- ; 2. alkalommal tr.), Foxi (VI tr), Repülő osztály (VI+ tr), Mankó var. (V+ cl), Északi (IV)

Nincsenek megjegyzések: