2008. november 9., vasárnap

A hit ereje :)

Május 35.


Makró

Kődarab

Vasárnapi mászásunkhoz sokat kellett a társakat győzködni /"igenis jó idő lesz!"/, mert a felhősödés és az esetleges záporok rémképe mindenkit megrémített...és igen!, a http://www.idokep.hu/ -nak megint igaza lett. Voltak felhők, de csapadék egész nap nem hullott, 3 felé még a nap is megpróbált előjönni (más kérdés, hogy ez nem sikerült), illetve egész nap 10-15 fok körüli, ideális idő volt!
A csapat: Pisti és a kocsi /no meg a Paradicsomváros a Guns-tól/, Tündi, Zsófi, Attila és jómagam, illetve kicsit később Mankó Feri és kedvese, valamint Peti /ők az autópályán 1,5 óra alatt ideértek!/.
A falevelek az előző napi minimális esőtől szépen "gyöngyöztek", lefelé sok vidám percet szerezve :), az őszi erdő ismét megmutatta csodáit. A helyszínen Kiss Péterrel és barátnőjével találkoztunk - épp akkor bújtak elő a sátrukból, rávilágítva a kellemes placcra a Nagy-fal előtti területen. A mászást egy bemelegítő út után egyből a komolyabb falatok felé tereltük, ki-ki a maga maximuma felé tendálva. Peti még az I. Iván (VIII ?) mozdulataiban is feljutott egy darabon (ezzel később Pisti és Attila is próbálkoztak), de kétségtelen, hogy ez igencsak leszívta. Persze csak annyira, hogy aznap még sikert érjen el a Hetes (VI+), az Őrült Ausztrál (VII-/VII), illetve az Emlékút (VII) áthajló falain! Zsófi és Attila is szép utakat teljesítettek (pl. Őszi út VII-, Két Lotti VII), úgy, hogy előző nap Romániában rongyolták le magukat. Pistivel jelentős előrelépéseket értünk el a "projekt" letisztításában /moha, vadrózsa, kövek/, illetve belőttük hol legyen a 2 nitt, a kiszálló 4-es tábla repedéssel ékelhető, ez úgy marad. Sajnos ez a terület a Nem dohányzóval egyetemben eső után vizesedik, de majd akkor nyáron másszuk :). Szerintem változatlanul VI+ a legnehezebb mozdulat, de lehet, hogy csak VI (további megmászók majd belövik) a neve "Nincsen rózsa..." lesz :) Szerencsére Pintér Zoli pozitívan állt a témához, csak az aksija nem, valószínűleg tavasszal lesz a dolog befejezve.
A korai sötétedés miatt sajnos fél ötkor lefelé indultunk, de így legalább megcsodálhattuk Pisti 20! ledes 1500 forintos fejlámpáját és szedhettünk 1-1,5 kg hecsedlit, remélem a lekvár jó lesz belőle (most rotyog :).

Mászott utak: Északi IV, Május 35. VI-, Hetes VI+ tr., Akasszá má' VI+, Projekt VI/VI+ tr., Pioneer VI-, Tető VI

Nincsenek megjegyzések: