2010. január 19., kedd

2010

Jó lenne, ha jó lenne (Piz Pordoi)


Sajnos egyenlőre alakulóban vagyok és az évem is, de már átlendülőben vagyok. Mit kéne kezdeni az évvel? Jó lenne mászni...sokat, visszatérni az edzésbe. Jó lenne sziklát mászni, hosszan. előtte persze hazai edzésekkel különféle sziklákon, jó esetben régi vágyak beteljesítésével. Tervek/álmok?:
Mászni a Tátrában: pl.: Ökörhát torony (III-V), Sárga-fal (V), Zerge-torony (V), Simon-torony (III)...stb., esetleg Wéber - Stanislawsky-kémény (V+) tanulóként :)

Ez a kép régóta vonz - gyönyörűség III-ért (Simon-torony, K-i gerinc)

forrás: www.tatry.nfo.sk


Mászni a Rax-ban (V-VI)/Hohe Wand-on (V-VI+)/Hochschwabban (III-V+ pl.: Beilstein befejezés, "Nagy"-Hochschwab, Stangenwand, Schartenspitze) alpin elhajlásokkal.
Mászni a Retyezátban: BukuraII, V-VI- nehézségű 250m körüli utak finom grániton.
Mászni a Dolomitokban: nyári főfogás? legalább egy 20 vagy annál több kötélhosszas IV körüli klasszikus (pl. Pordoispitze - Fedele (IV+) 1-2 rövidebb IV-V (pl. Cason di Formin - Dallago (V), Tofana di Rozes 1. déli pillér, déli él (V), Averau - Alvera (IV+) stb.) mellett + trekking, némi hassüttetős É-olasz gleccsertavazással.
Jó lenne még a télen a Tátrában egy-két könnyebb túra: Fehér-tavi csúcs, Kriván, esetleg Alacsony-Tátra.
A legnagyobb kétség a magashegyekkel van, idő-pénz-kondi, ez majd eldől. Remélem több szerencsém lesz mint tavasszal, futással óvatosan, illetve sál, sapka...:)

Megjegyzések, okosságok bátran jöhetnek a komment rovatba!

4 megjegyzés:

Süvöltős László írta...

Igazából egy a lényeg: jó kondi. Utazni olcsóból is lehet és gyorsan is, de e nélkül nyeka. Egy haverom a Troll Wall-tól nem messze (350-400 km) lakik, meglátogathatnátok. Ez kimaradt ;)

Máté írta...

Dávid ha megvan a konkrét célpont, szólj és már indulhatunk is :D

Bogyó Dávid írta...

A konkrét célpontok feljebb tisztán láthatóak :)
A Troll Wall szétesik sajna :) bár persze a felkészültség/felszerelés is hibádzik egy picit még :) Ellenben norvég boulderezés/mászás jó lenne - mikor veszel crash pad-et?

Süvöltős László írta...

Ha "SALG" felirat lesz a mászóbolton :) (kiárusítás)