2010. június 15., kedd

Csorog a víz

A lemuroktól ellestem pár trükköt (Budapest Zoo)


Ismerkedés a magassággal - Gyula és a Tű
(Photo: Debnár Zsuzsi&Szabó Gyula)


Ejha, csak anyu meg ne lássa :D
(Photo: Debnár Zsuzsi&Szabó Gyula)


Szép kilátások
(Photo: Debnár Zsuzsi&Szabó Gyula)

Most már vigyorgok, hogy ismét talaj van a lábam alatt
(Photo: Debnár Zsuzsi&Szabó Gyula)

Ne süssé' be


Valahogy próbálok nem gondolni a házgyári cuccra (Rágógumi VI/VI+)


Pénteken Debrecenből Budapestre menet a tetőzés előtt álló Tisza látványa fogadott. Meleg volt, kikönyököltem az ablakon, a fülemben Johnny Cash magyarázott a Jelenések Könyvéből én meg leesett állal néztem ahogy a víz elvisz mindent. Döbbenetes volt látni ezt az erőt, amivel a természet bír, hogy a vasúti hídtól 1 méterre hömpölyög a sokezer köbméter, hogy a víz Szajolig ér, nekem meg a hideg futkos a hátamon. Hegyoldalnyi lavinanyom és nagyobb kőhullás megtapasztalásom volt még ilyen - picik vagyunk, de nagyon.
Vasárnap reggel Tokajba indultam a Keletiből, az élmény hasonló, Miskolc, Felsőzsolca, Sajó...új folyómedrek, hal és mocsárszag mindenütt, a földeken sár és beltengerek - itt Cseh Tamás volt az aláfestés. Ezt a Tokajtól Háromhuta felé vezető úton már csak a Bodrog ártér látványa fejelte meg...
Gyula, Zsuzsi, Ancsa és Imre voltak az útitársak, előbbiek elsőként tapasztalhatták meg milyen a kövek fogdosása. A hőség nem volt kicsi, a hosszú kaptatón Bérc felé az orromon és az államon nyitott csapot meghazudtoló folyam csurgott lefelé, de csak felértünk. Egy eszeveszett napos Rágógumi mászáson kívül árnyékban mozogtunk, ott egész jó volt a hőmérséklet. Az "újoncok" szépen teljesítették az utakat, a térdelős fotókat pedig nem hozzuk nyilvánosságra (főként ugye, mert kivel nem fordult ez elő kezdő korában).
Imrével átmozogtunk néhány nehezebb utat, nekem először ment ki pp a Porszívó (VII-) és elölben a 20 éves (VI+), bár az os kísérlet elbukott: a beszállás azért nem piskóta. A nap végére jól elfáradtunk, Imre szandálban tolta a Tű-t, majd a lemenő nap fényeinél hazaindultunk. Jó kis nap volt megint.

Mászott utak. Gyík V, Rágógumi VI/VI+, Névtelen VI, Csigabiga VI, Méhkas V, ELI IV, Porszívó VII- (pp, majd tr), Névtelen III/IV (cl), 20 éves VI+, Tű IV