2008. június 29., vasárnap

Sólyomkő+Sanyi reloaded

Maya a Mohában (V+)

Tour-mix átlépés (V+)


Átszerelés


Gábor és az Ebek útja (VII-)


(A képeket Vámos Maya készítette)

A vasárnapi hejcei túránknak több apropója is volt. Elsősorban mászni szerettünk volna, amihez kapcsolódott az a bónusz, hogy Kolopi Sani barátunk rövid időre megtért Londonból Téglás City-be. Sólyomkő több szempontból is ideálisnak tűnt: sokféle út van, rég jártunk/tam itt és elvileg árnyasak a falak. Szerencsére ez kevéssé került homloktérbe, mert az időjárás a felhőátvonulások és a szellő miatt egész jó volt a már megszokott ?! hőgutákhoz képest. A csapatot Pisti, Maya, Gabi, Sanyi, illetve magam alkottuk. Attilla és Zsófi elvileg 9 felé értek volna a világvárosi Hejce-Vilmány megállóhoz vonattal, de mi nem találkoztunk velük csak délután, mert sikerült elaludniuk. Sanyit felvettük Tégláson és minimális kavarral 11 felé már másztunk is. A nap nem indult jól, én összevertem a térdemet (Tündi elutazott, most rajtam a sor? :), Mayát felrántotta Gábor és felsértette az ujját, illetőleg mindannyian elég álmosak és fáradtak voltunk. Mindemellett Sándor mintha talán egy kicsit másnapos is lett volna :), dehát nehéz elszakadni a Welcome Party sorozattól :), ha az embernek sok barátja van.

Ezen tényekenek teljesen ellentmondva pompásan sikerült a nap, jó sokat másztunk. Nekem külön öröm volt, hogy a korábban felsőzött utakat (jut eszembe volt már az egy éve is, hogy utoljára itt jártam) sikerült mind elölmászni, illetve újakkal ismerkedni. Sólyomkő számozása változatlanul erős, de a felújítások határozottan barátságosabbá tették. Remélem hamarosan visszatérhetek, hiszen sok kihívás vár itt még az emberre!

Mászott utak: California DS (IV, szerintünk V), Ékpiszkáló (IV-), Kopaszkutya (IV, szerintünk V), Moha és Páfrány direkt (V+), Velorex (IV+/V-), Tour-mix (V+), Magnifico (V ?, tr), "Hátsó Ikerfás út" (V+), "Hátsó Kémény" (IV), Hordó/Nyíregyházi (V/V+).

Nincsenek megjegyzések: