2009. május 16., szombat

Révi szoros

"" Új design Burai Péter szeme világának megóvása érdekében ""

A szombati napot csoportos jelleggel Romániában kívántuk eltölteni. A korábban megismert Körösrév (Vadul Crisului - 120 km Debrecentől) mészkőszikláin jól (talán túlságosan is) kiépített sportutakban lehet vitézkedni 6-tól 10-ig. Elvileg itt van Románia legnehezebb útja is egy barlangban, de vannak több kötélhosszas és trepnis szabadmászó utak is. Petiék segítségével néhány betonkeverő/kamion/lovaskocsi...stb kerülgetése után gyorsan kiértünk és felmentünk a Peretele din Terase nevű részhez, ahonnan szép kilátás nyílik a völgyre. A kalauz leíráshoz képest további négy út épült ki az 5-6+ fokozatban. Meg kell említeni, hogy az itteni számozás kicsit felfelé csal így az egymáshoz közel eső (1-3m) nittek miatt bátran lehet próbálkozni. Az utak többsége hosszú (15-25) m és nagyon szép, "érintetlen" kövön vezet. A viszonylag nagy melegben jól ment a mászás, a kellemes szellő és a fák árnyéka miatt ez többnyire nem volt zavaró. A nap során szinte mindenki kimászta magából a maximumot, többen (Nóri, "Petik", Attila) 8-9 es utakat is másztak! Végül persze jól elfáradtunk, így hazaút is gyorsan eltelt - szép nap volt!

Mászott utak (helyi, majd UIAA számozás): Sensei 6-/VI- (os), Kia 6-/V-V+, Kimono 6+/VI+, Perfect Day 6-/V, Bonsai (os) 6+/VI-, Flubber 7/VI+, Quiz 7/VI+ (tr, majd rp)

A szemközti rész - itt vezet a Sörös 3 kötélhosszas (6) gerince

Peti #3 beül az iwiw-képhez

Laci a Sensei vége felé

Rozál a Bonsai élét mássza, innen lenézve kicsit Verdon-ös volt a látvány :)


Nóri egy 8- ban

2 megjegyzés:

Bogota írta...

Köszönöm a háttér megváltoztatását, most már egyben is el tudom olvasni a cikkeket:-) És örülök, hogy van egy szorgalmas krónikás ebben a debreceni mászóvilágban!

BP

pigous írta...

szia, csak az a 20067os kalauz van innen, vagy van nektek esetleg újabb is?
markeebalog@gtmail.com