2010. április 26., hétfő

Mano Negra Illegal

Vasárnap este ismét szeretett Székes-Fővárosunkból indultam keletre a s'újhelyi gyorssal. Gyöngyös állomáson Anitta és Máté fehér keszkenős integetése fogadott , majd autóba pattanva Endrével és Petivel karöltve Hollókőre indultunk volna, ha nem lenne tilalom alatt. Éppen ezért kirándultunk egyet a Kékesre (gyorsan amíg lehet és ezt is be nem tiltják), majd hazamentünk.

Este fáradtan jót aludtam, így szépeket álmodtam. Az álomban egy szép mászónap szerepelt Hollókövön április végén. A még éppen kellemes hőmérsékletben Petivel másztuk a jobbnál jobb utakat, de a többiek is kitettek magukért. Endre például flash-elte az Áthajlást (VI-) és tr több szép hatost is kitolt (úgy tűnik nála ilyen az amikor le van amortizálódva saját bevallása szerint). Magam részéről a Repülő osztály "retro" os (VI/VI+) és a Foxi (VI) "retro" os + vizes repkó :) vitték a prímet (mindkettőt 1x felsőztem még valamikor egy messzi messzi galaxisban), de beleüléssel a Két lotti (VI+/VII-) is kiment további más utak mellett. A kiváló hangulatot javította két szimpatikus salgótarjáni mászó és egy gyöngyösi pár is, velük is jól eldumáltunk a mászás sava-borsáról. A napnak csak nem akart vége szakadni, sokáig maradtunk, kiélvezve a rendkívül hangulatos hely varázsát. A sziklagyepen nyílt a törpe nőszirom, Endre sonkája pedig továbbra is páratlan (nem is beszélve a lekvárról).

Leballagva a faluba ismét megálltunk a szőlész bácsinál (=Építők útja utolsó előtti (előtti?) ház bordó színben, Bor kapható tábla), hogy megkóstoljuk a legendákat fialó mátraaljai termést (olaszrizling, kékfrankos, zweigelt), majd fáradtan hazautaztunk Endre vezényletével.

Ekkor csörrent meg a telefonom és kiderült, mindez csak álom volt, folytatódnak a síkvidéki hétköznapok...


"A képek esetében a valósággal való bármilyen egyezés a véletlen műve.
Az alkotások akár S. Anitta, K. Máté, vagy B. Endre keze munkái is lehetnének "

Licht und Schatten

SunKing

Peti és az Ausztrál

Endre áthajlik


Két Lotti


What a wonderful world - Húzd ki magad Peti! :D



Ezeket az utakat másztam volna: Május 35 (VI-), Repülő osztály (VI/VI+), Két lotti (VI+/VII-), Áthajlás (VI-) 2x rp, Emlékút VII (pp próba), Tető (VI) rp, Repcsi (V-) CL, Pioneer (VI-) rp, Piros szeges (V) CL, Denevér (VI-) rp, Foxi (VI), Bátorság (VI+/VII-) tr

2 megjegyzés:

Süvöltős László írta...

Fantáziadús megfogalmazás egy elképzelt mászásról :)

Bogyó Dávid írta...

Igen igen, a jó öreg REM fázis :D Írhatnál már a norvegslambuc-ra valami helyzetjelentést!