2010. május 9., vasárnap

again, again and again

Imre bűvöl a Május 35-ben

Nyúl

VI+ megvan :D


Haverok, buli...


A hét vége felé ódon hangulatú, de nagyon érdekes munkálatokat végeztem a Természettudományi Múzeum Myriapoda tárában kedvenc svájci dögjeimen, majd Mártival töltve pát napot vasárnap reggel Gyöngyösre indultam, hogy jót másszunk a Mátrában (persze szigorúan csak elméletben).
Némi félrehallás (fél tíz ugye nem fél tizenegy) miatt a kisvasút melletti Napsugár Fagyizó és Büfé nevű gyöngyösi mikrokocsmában vártam be Imrééket rendkívül izgalmas történeteket hallgatva palócos előadásban az alkoholisták, dakoták, kutyatulajdonosok és nyugdíjasok hétköznapjairól (tényleg jókat nevettem :D.
A sziklákhoz felérve örültünk, mert a hatalmas esőzések ellenére sok falszakasz mászható volt, a szokásos Nem dohányzó részleg és a Moha környékének kivételével szinte minden mászható volt (néhány út csakazértis :D. A nap során egy 10 perces esőblokkunk volt csupán, emellett napsütés és kellemes hőmérséklet volt kísérőnk felhőátvonulásokkal.
Összességében jót másztunk, számomra megint 1-2 újdonsággal (Őszi út próba, Névtelen VII?VII+?) és 1-2 sikerélménnyel (Bátorság rp, Két Lotti pp, Repülő osztály rp vizes kulcsrésszel :D Sajnos úgy tűnik a szorgos kezek Hollókövön is megjelentek, a Hollóék stand eltűnt és a nagy fal aljából is elpárolgott a "kopogtató" - reméljük a tendencia nem folytatódik!

Mászott utak: Áthajlás VI- (rp), Denevér VI-(rp), Lányok var. V+ (rp) Két Lotti VI+/VII- (pp), Repülő osztály VI+ (rp), Antoine és Desiree V+ (rp), Bátorság VI+ (rp), Névtelen VII/VII+ (tr), Északi IV, Oldalvíz V (free solo:), Őszi út VII (rp próba), Tető VI- (rp)

Ezt meg csak úgy

5 megjegyzés:

Süvöltős László írta...

És a Hetes? Kerülgetjük kerülgetjük ;)

Bogyó Dávid írta...

Csak az irigység beszél belőled mert neked még havat kell lapátolnod :D

Mosta Bátorság és Két Lotti egyben volt a célom, plusz sorozatban VI-osok. Gyúrni kell :D

Süvöltős László írta...

Szép, allez allez. (és már több mint egy hete egy szem hó sem esett) :)

Unknown írta...

Komolyan szólóztál egy V-öst??? Ez csak úgy jött, vagy ez is a terv része volt? Milyen volt? Görcsöltél picit, vagy simán ment?

Bogyó Dávid írta...

Hát be kell vallanom, hogy az oldalvíz kb 6 méter magas :D de azért free solo :D inkább vicces volt, kb 20 mp