2010. május 22., szombat

Buces Vulcan fig. no. 2

A Vulpea első hossza (6-/6)

A Zona Pintenul Vulcanului közepe


Peti a 4-es gerincen (Muchia Puntenului)

Magyarországon túlnövő dimenziók

Szép tábla :D

Phylosophy of Lepke


Peti és Nóri a Bursuc 7- standjában


Szombat reggel fitten ébredtünk és a kalauz szerinti 8-as szektor felé indultunk. Az idő változékony, de többségében meleg és napos volt. A sziklák tövében fel vannak írva az utak, sajnos egyesek ezt felújítandó össze is keverték egy picit őket. A Sogat piros nittjei alá csak az van kiírva, hogy 6+, a Cucul helyére Sogat van írva (kb, azonos nehézség), de a Vanturel 7 alá a Cucul 6+ felirat már megviccelt :D mire a nap végére sikerült kisakkozni, hogy itt kicsit elcsúsztak a feliratok.
Elsőként a Vulpea 2 kötélhosszas útjával (6+ ra írják) kezdtünk, melynek első kötélhosszában van néhány 6-/6 mozdulat (30m), amit egy könnyebb, gerincszerű hossz követ (4, 20m), innen I-II terepen egy további hosszt haladva a gerincen kiérhetünk a fal tetejére és balra le gyalog, mi 2x ereszkedtünk. A kő szép, fix, de a sisak mindenhol javasolt.
Ezt követően a Cucul (6+, szerintünk 6-) és Vanturel (7) utakat másztuk, amiből az előbbi os kiment, a másik igen nyögvenyelősen, de kiment alsóval, nagyon szép út. A Kikuiu (7-) elgondolkodtató repedése pp sikeredett, szintén szép út (mindhárom kb 20-25 m). Némi eszegetés után a Gusterul-t (6+, de inkább 6-/6) másztuk (os), ami impozáns hosszával (28-30m) és érdekes mozgásformáival igen szép útnak bizonyult (nittek lazábban :).
Ezután a szektor jobb szélén kis morénán felhaladva egy toronynál balra fordulva (kb 5 perc, jóvoltunkból kőemberek :) a bozóton át felkerestük a Iadesh 7- ra írt, kb. 6/6+ utját. A 27m-es, felül kissé zuzmós utat kis csepergés mellett sikerült os kivitelezni. Mikor úgy tűnt eláll, Peti is beszállt, de persze megint rákezdett. A rövid esőblokk nem szegte kedvünket, az elődök iránt érzett tiszteletből kimásztuk a Muchia Pintenului 2A/4+ első két hosszát egyben (III-IV, kb. 40m, rengeteg kovácsoltvas szög 1988-ból), majd a Gusterul standjába átkulminálva leereszkedtünk. Az út I-II-es gerincrésszel még folytatható, majd gyalog balra le, a kő szép, oldott.
A nap zárásaképp Burai Petivel felnéztünk a ház melletti 10-es szektorhoz, ami egy egyik felén reibungos és áthajló kisebb falrészből (15-20 m), illetve egy attól 50m-re jobbra található 25m magas toronyból áll. A szektorhoz vezető úton vidám bouldertömbök csalogattak, a nap pedig lassan lement, irány pihenni (hiszen másztunk vagy 200m-t 6/6- átlagban).

Nincsenek megjegyzések: