2010. szeptember 23., csütörtök

A "Kiszállás"

Mint ahogyan korábban is a "work less, climb more" projekt keretében, 4-en indultunk Dédesre szerdán, hogy kihasználjuk a jó időt, immáron igazolványokkal felszerelkezve!



Amikor elmentek a felhők, igen meleg időben mászhattunk, rajtunk kívül sehol senki...Magyarország leggrandiózusabb mászóterepén :D

Ilyen volt az időnk - és a kedvünk


Sanyi a Középső-útban (VI/VI+)


Indulok a VI+ ba (hátvillantás: csak mint a nagyok ;)


 A Bal bevágás kunsztjában

 Levente és a Csipkebokor (VII-)

A nap során Kecskeméti Sanyival másztam, jól kinyomta tr. utánam szinte az összes utat. Sikerült alsóval, rp. jelleggel (igaz a kulcsrészen 2-3 pereccel sikerült túljutni) a korábban még sohasem mászott Csipkebokor (VII-) nevű utat kinyomni. Talán ez volt eddigi legnehezebb utam alsóbiztosítással. Emellett alsóval meglett a szintén még soha nem mászott Bal bevágás (VI+), illetve nittek hiányában összeraktuk tr. a Rövid vágta nevű utat is, ami inkább VII- nak tűnt. Mivel most volt nálam megfelelő friend (2es Camalot) a Medvetánc is meglett, így már szépen biztosítható. Végső erőrombolásnak tr. elsőre kiment egyben a Repülős (VII-) is. A hosszú utak és a részben clean mászás alaposan igénybe vett minket, fáradtan értünk le a Fapumába egy-egy Radlerre. A nap sztárja Tündi volt 2 db VII- os rp-vel és ezek, plusz a Gyökerek tr. ismétlésével.

Falacska


A lefelé vezető úton rengeteg keserűgomba mellett haladtunk el, így szedtem is belőle, plusz egy szép rókagomba is hazautazott velünk. A keserűgomba láttán még a piacos szakértő is csóválta a fejét, mondván a szép húsú (nem esik össze) és ehető gomba keserű és csípős, így nehéz finomra készíteni. A neten talált tippek alapján a fiatal egyedeket besóztam és szalonnán jól megsütöttem. A végeredmény egy finom ebéd lett, keserűségnek semmi nyoma :D Akárcsak a mászónappal kapcsolatban!

A zsákmány

Mászott utak:
Jobb út IV (cl), Középső-út VI/VI+, Bal-út áth. var. V+ (cl), Jobb bevágás V (cl), Pozsonyi emlékút VI, Bal bevágás VI+ (pp.), Medvetánc VI (rp), Rövid vágta VII-/VII (tr), Csipkebokor VII-, Repülős VII- (tr.)

Nincsenek megjegyzések: