2010. szeptember 6., hétfő

OMG Waterworld Again

A hétvégét nagy reményekkel vártuk, dinamikusan változó csapattal -a Tátra már rég kidőlt, a Rax egy darabig még tartotta magát, de elesett. Hirtelen ötlettől vezérelve a tuti időjárású Körösrév (Románia) lett betervezve...vasárnap reggel 6kor pityereg a telefon és hallom: az eső durván veri az ablakot b#>đ>@@>>@&@&!!! Már megint!
Pillantás a radarképekre: Nyíregyházától Szegedig egy vonalban K-felé esőblokk...ezt benéztük. Pár telefon és még szinte esőben a Zemplénbe indulunk (Nóri, Peti, Imre)...Forró közelében már jelennek meg biztató felhőzet-szakadások, de az idő elég kilátástalan: a kocsi hőmérője nem mutat sokkal többet 10 foknál (és ez így marad egész nap). Sólyomkőre felérve hideg és nyirkos falak fogadnak kb 2-3 utat kivéve. A még nedves falon jó kedvet mímelve kezdünk el mászogatni ha már eljöttünk jelleggel, szerencsére legalább két termetes szalamandra megörvendeztet minket. Csodák csodájára kb 12-től egyre több a száraz út és végül egy jó mászónap kerekedik az egészből. Jó hír, hogy a Sférió VI felújult, így már biztonságosan mászható. Sikerült játszani az ékekkel (Imre itt próbálta ki először BD szerzeményeit) és felfedezni egy új utat is a nagy faltól balra: Rövid Névtelen/Állítólag a szlovákok útja/A mogyoróbokor meghódítása címen. Hiába teszteltem az új beülőt egy-két pereccel és hiába idéztem vokálisan Ondrát, igen nagy nehézségeket okozott...de legalább lesz min projektálni. Amolyan sólyomkövi VI-os, az alja technikás, a teteje meg ún. ?! egy hülye repedéssel és lépéstelen zuzmós táblával, apró runouttal és akaszthatatlan home-made kosszarvval. Nóriék főleg a Nagy-falon tüntették el a bőrt az ujjbegyeikről, így öt felé mindannyian kidőltünk. Hazafelé a meglepően alacsony párataralom és az elvonuló felhőzet miatt gyönyörű naplementében és tájképben részesültünk.

Végezetül Nóriék Ignisének emlékére egy dédesi "favorit" ami szintén odaveszett az autóval együtt:



Mászott utak:

CDS V-, Kopaszkutya V-, Velorex IV+ (cl), Piskóta III (cl), Magnifico VI, Tour-Mix V+, Törpék útja kb. VI- (2x tr.), Favágó VI, Rövid Névtelen VI+, Névtelen VI-

3 megjegyzés:

Tündi írta...

Rövid Névtelen/Állíatólag a szlovákok útja/A mogyoróbokor meghódítása - na ezt az utat mi is felfedeztük tavaly ősszel, de egy kalap szar az anyaga, porlik a zuzmó a kezedben, lábad alatt, ezáltal nincs biztos fogás, lépés; a vége meg... Én nem ajánlanám senkinek!! Meg amúgy is másszatok mészkövön :)

Bogyó Dávid írta...

ami még mozgott azt itt most kitörtem :D a vége boogie :D szerintem sok jó út van andeziten, csak össze kell őket rakni - pl. a Magnifico, Tour-Mix, Favágó, Variációk kövön kimondottan szép utak ésa nehezebbek között is sok van ami jól néz ki - amúgy meg a kevés megmászás miatt a gyökérkefe alapfelszerelés lesz a növény/zuzmó miatt

Süvöltős László írta...

Anno nekem a Törpék útja volt az első olyan "pumpál pumpál, de mindjárt fent vagyok... huhh megvan" típusú rp-m.
A hétvége óta viszont a gránitra szavazok:) lassan nekem is érik már egy poszt.