2009. október 24., szombat

Magnéziablog lettem :-)

Ezt nem hagyhatom ki. Az egyik legnagyobb vihart kavaró magashegyi történetet filmesítették meg német mérnökék. Reinhold Messner és öccse, Günther egy osztrák expedíció (vezető: Karl Maria Herligkoffer) tagjaiként új utat másztak a Nanga Parbaton 1970-ben és a túloldalán ereszkedtek le (Erőss Zsolt ennek új variánsát mászta 1999-ben szólóban! 200000 ft-ból, engedély nélkül). Az ereszkedés közben Günther eltűnik, Reinhold fagysérüléseket szenved. Európába visszatérve évtizedekig tartó vádaskodás veszi kezdetét, Günther holttestét csak pár évvel ezelőtt találták meg. Az esetről magyar nyelvű könyv is kiadásra került Reinhold Messner tollából, nem rossz, bár néha kicsit olyan mintha az öreg róka LSD bélyegekkel tartotta volna magát kondiban írás közben. A film bemutatója sajnos januárban lesz, így akkor nem nézhetem meg itt Bécsben, de majd letö..megvesszük a boltban.

"Az a hegymászó, aki félelem nélkül, csak bátorsággal telve mászik, nem él sokáig. A félelemnek és a bátorságnak egyensúlyba kell kerülnie." (Reinhold Messner)



Making of:



P.s.: Tegnap este összehoztam az Alpok hölgykoszorúját egy táncra a Titanic Bar-ban (svájci-olasz-francia lányok :) - Murder on the dancfloor :). A francia csaj mondta, hogy van egy viskója Chamonix-ban, jakérem...a Mai Tai-al vigyázzatok, sunyi :)

Nincsenek megjegyzések: