2011. július 29., péntek

Bükktrekk

Ezen a szép, eső utáni napon (szo.) a Magos-kői barlangszállásra mentünk, majd ott Sámándobosokkal és általunk sütött szalonnával/kolbásszal találkoztunk (ez utóbbi jobb volt :) A barlangszállás kicsit szűkös és hangulatában nem éri el Cserepes-kőt de jól elszórakoztunk. Másnap reggel Imre és Sanyi Örvénykő felé vették az irányt, mi Mártival körtúrára indultunk az Aranylépcsőn le, majd fel Szentlélekre, onnan Látó-kő, Odvas-kő, majd Örvénykő jött. Az esők után mindenütt sok víz volt, a csermelyek és források bőven ontották vizüket. A szentléleki kolostorrom után a Turistaparkban kávéztunk, az igen szép helyet és szívélyes házigazdáját ismét csak ajánlani lehet!
A "kövek" után beértük Sanyiékat, akik már benne voltak az örvénykői mászókában. Kis szusszanás után kimásztam a Tű-fokát, majd egy sajnálatos extra program zavart meg minket (baleset). Társaimra nagyon büszke vagyok, mindenki tette amit képességeihez mérten tudott.

Küzdelem a gumi(nő)matraccal



Barlangszállás, Imre látni sem akarja



Bankkártyát végül nem használtunk


Látó-kő


 

Szentléleki kolostorrom


Kutyulare


Vízesés a Bükkben


3 megjegyzés:

N. írta...

Most újat mutattál, a magos-kői szálláson még nem is voltam. :o) A baleset meg sajnálatos.. Hihetetlen szerencséje volt a srácnak. Sokat mászunk mostanában Örvényen, csak ott volt elviselhető az elmúlt meleg időszak. Pont hétvégén voltunk azon a falrészen is, ahol történt. Szerencse, erre nem tudok mást mondani. Vigyáztak rá égiek az biztos. :o)

Bogyó Dávid írta...

cularklazóta megnéztem, Magos-kő alatt van, de Sólyom-kői odú a neve: http://www.fsz.bme.hu/mtsz/utleiras/bukkbarl.htm

Bogyó Dávid írta...

sajnos nekünk kevésbé volt szerencsénk, hogy ott voltunk, eléggé bevésődős élmény...